Dams Verhuistips

Op zoek naar de beste verhuistips voor een vlotte verhuis? Met de tips van Dams gaat verhuizen als vanzelf.


 
 
 
 

Het is niet verwonderlijk dat veel mensen bij verhuizen het overzicht verliezen, want zelfs bij de meest eenvoudige verhuis komt heel wat kijken. Zowel op de oude als nieuwe locatie moet er veel gebeuren. Verhuisfirma Dams geeft u dan ook graag enkele handige verhuistips mee om uw verhuis in goede banen te leiden. Met de tips van Dams gaat verhuizen vlot en efficiënt!

Bekijk ook zeker onze tips voor een goedkope verhuis en onze handige verhuisdagchecklist!

Verhuistips voor algemene organisatie

 • Begin op tijd: misschien wel de belangrijkste tip bij het verhuizen. Als u uw verhuizing grotendeels zelf doet is er heel wat inpakwerk. Begin dan ook ruim van tevoren met inpakken, zo kunt u iedere dag een aantal dozen vullen.
 • Zorg voor genoeg inpakmateriaal: beter te veel verhuisdozen dan te weinig! Denk ook aan vulmateriaal, sterke tape, en eventueel een marker om aanwijzingen op de dozen te schrijven.
 • Let op het gewicht: Een doos die u zelf niet meer kan tillen zal ook voor verhuizers het werk moeilijk maken. Een goeie vuistregel voor een vlotte verhuis is een maximum van 20kg per doos.
 • Hoe zwaarder het voorwerp, hoe kleiner de doos: let ook op de omvang van uw spullen. Als u iets zwaars in een grote doos stopt heeft u meer vulmateriaal nodig. Investeer dan ook in verhuisdozen van verschillende groottes.
 • Vul de doos tot boven: Een stapel dozen is het stabielst als alle dozen een vlakke bovenkant hebben. Gebruik dan ook genoeg vulmateriaal om een doos volledig te vullen. Tip: handdoeken, kussenslopen en andere kleinere textielvoorwerpen kunnen ook dienstdoen als vulmateriaal bij minder breekbare voorwerpen.
 • Stop zware voorwerpen onderaan: Een doos met zware dingen onderin is in het algemeen steviger en biedt ook meer bescherming aan de fragielere of lichtere objecten bovenin.
 • Begin met weinig gebruikte voorwerpen: Het heeft geen zin de potten en pannen drie weken lang iedere avond uit een doos te graven. Begin daarom met dingen die u niet dagelijks gebruikt en werk naar de dagelijkse dingen. Boeken, oude winterkleren, familiestukken,…
 • Aparte dozen: gebruik voor elke kamer aparte verhuisdozen, dat maakt het uitpakken gemakkelijker.
 • Markeer de verhuisdozen: de meest vanzelfsprekende verhuistip, maar daarom niet minder belangrijk. Schijf op elke doos duidelijk in welke ruimte deze moet komen.
 • Maak een lijst voor elke ruimte: Noteer voor elke ruimte hoeveel dozen er zijn en of er kostbare voorwerpen in zitten. Geef dit op voorhand door aan uw verhuisbedrijf zodat ze de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.
 • Houd belangrijke dingen bij op de dag zelf: Steek alle lijstjes, sleutels, en monteergerief ergens waar u snel aan kunt. Zo kan u op georganiseerde wijze beginnen aan de uitpak.
 • Maak een kleine valies: Zeker bij een grote of lange afstandsverhuis kan het nuttig zijn wat kleren, handdoeken, en dergelijke bij de hand te hebben. Zo kan u zich rustig installeren op de nieuwe locatie.

Verhuistips per voorwerp

 • Auto’s en motorfietsen: De tanks van auto’s en motorfietsen moeten zo goed als leeg zijn bij transport. Accu’s moeten afgekoppeld zijn. Verwittig uw verhuizers op voorhand als u een auto of motorfiets wenst te verhuizen.
 • Brandbare stoffen: ook hier moet u opletten tijdens een verhuis. Niet alle licht ontvlambare vloeistoffen of spuitbussen kunt u zomaar inpakken. Temperatuur- en drukverschillen kunnen lekkage of zelfs explosies veroorzaken. Bij twijfel neemt u best contact op met uw verhuisfirma.
 • Bureauladen: Bij een verhuis is het altijd het beste idee om schuiven en lades leeg te maken. Lukt dat niet, zorg dan dat de lades niet te vol zitten. Verwijder ook breekbare voorwerpen of dingen die kunnen lekken. Gordijnen, kleine kleden of ander textiel kan u dan weer wel in de lades stoppen.
 • Computers en tv’s: Deze verpakt u best in de originele verpakking om te verhuizen. Als u die niet meer heeft is een smalle doos met vulmateriaal de beste optie. Wikkel het voorwerp in een deken of laken en plaats het in een doos. Geeft duidelijk op de buitenkant aan dat het voorwerp fragiel is.
 • Gereedschappen: verwijder brandstoffen en steek waar mogelijk het gereedschap in dozen. Is dat niet mogelijk, dek dan in ieder geval scherpe hoeken af en plak losse delen vast.
 • Glaswerk en servies: wikkel glaswerk, kopjes en borden afzonderlijk in (schuim)papier en steek ze in (kleine) dozen. Ook hier geven we graag de tip mee: handdoeken en kussenslopen werken goed als vulmateriaal, zeker bij gevoelige spullen!
 • Kleden en gordijnen: verpak kleden in nette dozen. Verwijder gordijnen van de rails en vouw ze netjes op om kreuken te voorkomen. U kunt ze ook in bureauladen stoppen om dozen te besparen.
 • Klokken: verwijder de slinger van grote klokken of zet hem vast. Vraag voor grote, staande of antieke klokken kunt u beter door een expert laten inpakken om beschadigingen te voorkomen.
 • Kluizen: een kluis verhuizen is specialistenwerk. Neem dan ook contact op met uw verhuisfirma als u een kluis wil verhuizen. De verhuizer heeft speciaal materiaal waarmee de kluis verplaatst kan worden zodat de verhuis veilig gebeurt.
 • Medicijnen: Plak alle verpakkingen dicht en stop ze in een kleine doos. Houd de medicijnen die u nodig hebt op de dag van verhuizen apart.
 • Spiegels en schilderijen: breng uw verhuisbedrijf op de hoogte als u spiegels of schilderijen wil verhuizen. Kleine spiegels, schilderijen en lijsten verpakt u het beste in zware dozen. Voor Grotere spiegels, schilderijen en lijsten heeft een verhuisfirma vaak speciale dozen.
 • Verlichting: verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gloeilampen, decoratieve knoppen, en andere onderdelen plakt u in noppenfolie aan de binnenkant van de doos vast. Lampenkappen plaatst u het best rechtop in beschermmateriaal in een doos. Gebruik bij stoffen lampenkappen geen krantenpapier, dit kan afgeven.

Vlot verhuizen met verhuisfirma Dams

Met deze verhuistips van verhuisfirma Dams wordt verhuizen heel wat makkelijker. Kijk voor een uitgebreid overzicht van waar u nog verder rekening mee moet houden bij een verhuizing ook eens op onze verhuisplanner.

Klaar om goedkoop te verhuizen? Bij verhuisfirma Dams bent u aan het juiste adres. Spring eens binnen in een van onze filialen in Turnhout, Mol, Geel of Herentals of neem contact met ons op.